Praktijk NA(H)dien
Regio Zoutleeuw/Landen

Maak een afspraak

Elke Haccour

Hanne Strauven

Elke Haccour

Elke Haccour studeerde af als Professionele Bachelor in de Ergotherapie aan het PARNAS Instituut van Dilbeek in 1997. Haar eindwerk omvatte een literatuurstudie mbt “Aandachtstoornissen bij een frontaal hersenletsel”.

Tijdens haar academische opleiding groeide de interesse voor de “hersenen” . Zodoende dat zij nu 20 jaar werkervaring heeft als ergotherapeute met de doelgroep NAH.

Sinds 2000 is Elke tewerkgesteld als ergotherapeute in het revalidatiecentrum UZ Pellenberg waar zij samen met een interdisciplinair team instaat voor de revalidatie van volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel.

In haar loopbaan heeft zij zich gespecialiseerd in de motorische (Bobath, NDT concept) en cognitieve ( Brain Tree Training) revalidatie van personen met een NAH.

De laatste jaren heeft zij zich ook toegelegd op werkhervatting na een hersenletsel en behaalde het getuigschrift voor Integration von Menschen mit Behinderungen in die Arbeitswelt  (IMBA) en voor de functionele capaciteiten evaluatie, nl. ELA.

In kader van hydrotherapie behaalde zij haar basis redderscursus en volgde zij een introductie op Halliwick en Jahara.

Hanne Strauven

Hanne Strauven behaalde in 2007 haar bachelor diploma aan de Provinciale Hogeschool Limburg te Hasselt.

Zij is Bobath-ergotherapeute met meer als 11 jaar ervaring binnen de fysieke revalidatie van volwassenen met een Niet Aangeboren Hersenletsel.

Sinds 2007 werkt zij in het revalidatiecentrum van het UZ Leuven. Hier heeft zij een specialisatie opgebouwd in de arm/hand- en cognitieve revalidatie van personen met een NAH.

Multi-sensoriële stimulatie is een persoonlijke interesse die zij doorheen de jaren heeft proberen te integreren binnen de revalidatie van personen met een uitgebreid neurologisch letsel.

Hiernaast heeft zij ervaring in het adviseren en begeleiden van het aspect ‘zorg’ en hulpmiddelen in de thuissituatie.

Zij maakt deel uit van de stuurgroep hydrotherapie in het UZ Leuven en begeleidt wekelijks personen met een NAH in het water. In kader hiervan volgde zij een introductie van het behandelconcept Halliwick en Jahara.

CONTACT INFO

  • Regio Zoutleeuw/Landen

  • 0479/89 57 89 – Elke Haccour

  • 0485/93 14 41 – Hanne Strauven

WERKREGIO

Onze werkregio is gelegen op de as Zoutleeuw/Landen +/-15km.
Boven de 15km rekenen we verplaatsingskosten aan.